Meistä

Keitä olemme... Kuinka kaikki alkoi... Ajatuksia ja tavoitteita...

Keitä olemme...

Asumme Koillismaalla Pudasjärvellä 13 siperianhuskyn ja kahden ihmisen taloudessa. Harrastamme kelien salliessa säännöllisesti valjakkoajoa ja osallistumme kilpailu- sekä käyttökokeisiin. Käymme myös säännöllisesti koiranäyttelyissä Suomessa sekä vuosittain myös joitain ulkomaan näyttelyreissuja.

Meillä koirat elävät suurimman osan ajasta pihalla tarhoissaan. Kuitenkin joka illaksi ja yöksi otamme muutaman koiran sisälle, jotta jokainen saa myös sitä omaa aikaansa meidän kanssa. Koirilla on pihalla erikseen tarhat, joissa ovat muunmuassa työpäivisin. Kun olemme kotona koirat saavat juosta isommalla aidatulla juoksutustarha alueella.

Kuinka kaikki alkoi....

Ystävä osti aktiiviselle koiralleen talveksi vetovaljaat ja kiiti pitkin kylän raittia potkurin ja koiran kanssa. Pääsin muutaman kerran kokeilemaan tätä vauhdin hurmaa ja siitähän se sitten lähti. Alkoi selvittely vetokoiraroduista, niiden luonteista ja vaatimuksista. Ennestään meillä oli jo iäkkäämpi paimenkoiramix, joka ei nivelvaivojen vuoksi vetokoirahaavetta voinut täyttää. Ensimmäinen siperianhusky muutti taloon vuonna 2013. 

Ensimmäinen siperianhuskymme oli Hilma. Hilma tuli alunperin vain ja ainoastaan vetoharrastukseen kaveriksi. Kuitenkin kun kasvattaja pyysi jos voisimme käyttää sitä edes yhdessä tai parissa näyttelyssä alkoi selvittely näyttelymaailmasta, mitä kehässä tapahtuu, miten koiraa esitetään ja missä näyttelyitä ylipäätään on. 2014 kesällä kävimme ensimmäisessä näyttelyssä ja innostus siihenkin maailmaan heräsi.

Hilman kanssa aloitettiin hieman vajaa vuoden iässä vetoharrastus pyörällä ja samaan aikaan etsimme jo toista vetokoiraa ja vuoden 2014 loppupuolella meille muuttikin Helwi. Ja tarina on ihan se tavallinen, ettei se tähänkään jäänyt. Seuraavaksi meille muutti Unkarin tuontinarttu Pulmu ja ensimmäinen pentue syntyi vuonna 2017, joista 3 jäi kotiin asumaan.


Ajatuksia ja tavoitteita...

Siperianhusky on jakautunut hyvin selkeästi kahteen eri linjaan, etenkin Suomessa ja muissa pohjoismaissa. Me pyrimme kasvattamaan molemmat linjat huomioon ottaen, tai linjoista välittämättä, siperianhuskya, joka voi menestyä niin valjakkokilpailuissa kuin näyttelykehissäkin. Tavoitteinamme on rakenteeltaan sekä pääkopaltaan tasapainoiset, valjakossa hyvällä motivaatiolla työskentelevät rekikoirat, jotka olisivat ennen kaikkea terveitä.